خیارشور

بدون شک سبزیجات برای شما مفید هستند.

هیچ متخصص تغذیه‌ای به مراجعین خود نمی‌گوید تا از سبزیجات مانند کلم پیچ یا گل کلم دوری کنید. حتی بر سر خوردن یا نخوردن سبزیجات هم با آن‌ها بحث نمی‌کند.

اما وقتی سبزیجات را شور می‌کنید، بازهم پزشکان به مصرف سبزیجات توصیه می‌کنند ؟

سوال مطرح شده این است: آیا خیار شور برای شما مفید است یا نه؟

از یک طرف، سبزیجات تخمیری برای روده مفیدند، اما از سوی دیگر، محتوای سدیم آن‌ بسیار بالاست. اگر از نزدیک فرآیند تهیه خیارشور را ندیده‌اید، این کار به این صورت انجام می‌شود:
خیارها را با آب، نمک، کمی سبزیجات معطر و ادویه‌های دلخواه در یک شیشه می‌ریزید (سیر و شوید از محبوب ترین‌ها هستند). سپس، اجازه می‌دهید تا دو هفته خیس بخورند، و خیارهایتان ترد و خوشمزه بشوند و البته، شما می‌توانید مقدار زیادی از سبزیجات دیگر را نیز اضافه کنید.

اما فراتر از اینکه به یک ساندویچ خوشمزه اضافه‌اش کنید، آیا خیارشور واقعا سلامت است؟
این مقاله موضوع سلامت بودن خیارشور را مورد بررسی قرار می‌دهد.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

تهیه کننده

تحقیق و ترجمه کامبیز

موضوع

فواید خیارشور

تاریخ پست مقاله

۱۶ بهمن ۱۴۰۱

اینستاگرام

مشخصات تغذیه ای ترشیجات

مایا فلر، متخصص تغذیه، متخصص MS، RD، CDN می‌گوید: از آنجایی که خیارشور، فقط خیار (یا سایر سبزیجات) است که فرآیندی را طی کرده‌، مشخصات مواد مغذی آن‌ به فرآیند تهیه آن بستگی دارد. او می‌گوید: «یکی از روش‌ها از طریق تخمیر است که در آن خیار یا سایر سبزیجات در آب نمک خیس می‌شوند و در نتیجه قندها تجزیه می‌شوند و طعم شور و تند شان را تولید می‌کنند.»
روش دیگر تهیه خیارشور، خیساندن خیار در سرکه است. فلر می‌گوید اگر سرکه حاوی تکه‌های لزج و رسوب مانند در بطری‌ باشد، از باکتری‌هایی تشکیل شده است که از الکل تغذیه می‌کنند وعملیات تخمیر انجام می‌شود. در غیر این صورت، خیار تخمیر نمی‌شود.
در هر صورت، فلر می‌گوید که شورها (بر پایه خیار) منبع عالی ویتامین K هستند و یک فنجان ترشی شوید ۷۰ درصد ارزش روزانه ویتامین کا را تامین می‌کند. او می‌گوید: «میزان ریزمغذی شوری‌ها نسبتاً شبیه خیارشور است – حاوی ویتامین‌های A، C و چندین ویتامین B و همچنین کلسیم، پتاسیم و فیبر، هرچند در مقادیر نسبتاً کم.»

۱. خیارشورها پروبیوتیک هستند.

همانطور که قبلا ذکر شد، (بیشتر) خیارشور‌ها یک غذای تخمیر شده هستند، به این معنی که سرشار از پروبیوتیک هستند و برای روده شما مفیدند.

در طی فرآیند تخمیر، قندهای موجود در سبزیجات شکسته شده و به اسید لاکتیک تبدیل می‌شوند که دارای مزایای پروبیوتیک است. احتمالاً می‌دانید که روده شاد یعنی همه چیز شاد: میکروبیوم نه تنها برای هضم، بلکه برای سیستم ایمنی شما نیز مفید است و حتی نقش مهمی در حفظ وزن سالم دارد. نکته اخلاقی در اینجا: افزودن خیارشور به هات داگ می‌تواند بهترین کاری باشد که برای بدن خود در یک آشپزی انجام می‌دهید.

خیارشور کامبیز

۲. خیارشور برای چشم شما مفید است.

اگر تمام روز به کامپیوتر خیره می‌شوید، گنجاندن خیارشور در رژیم غذایی‌تان می‌تواند برای شما مفید باشد. آن‌ها سرشار از ویتامین A هستند که با حمایت از بینایی سالم مرتبط است. به عنوان یک امتیاز اضافی، ویتامین A برای سیستم ایمنی بدن شما نیز مفید است.

۳. خیارشورها به استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند.

علاوه بر ویتامین A، خیارشورها حاوی ویتامین K نیز هستند که به دلیل توانایی آن در تنظیم سطح کلسیم به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند.

خرید خیارشور کامبیز

۴. خیارشور به رفع گرفتگی عضلات کمک می‌کند.

بر اساس یک مطالعه، ورزشکارانی که آب خیارشور می‌نوشیدند نسبت به ورزشکارانی که آب می‌نوشیدند گرفتگی عضلات کوتاه‌تری داشتند که دلیل اصلی آن نمک بود. مصرف مقادیر متوسط سدیم می تواند به انقباضات عضلانی کمک کند.

معایب

۱. خیارشورهای فرآوری شده می توانند مملو از مواد نگهدارنده و فاقد فواید پروبیوتیک باشند.

اگر واقعاً می‌خواهید از مزایای تغذیه‌ای خیارشورها بهره مند شوید، نکته کلیدی این است که خیارشورهایی که خانگی هستند را بخرید.

خیارشورهایی که برای گذاشتن در قفسه‌های فروشگاه‌ها درست می‌شوند معمولاً با سرکه‌هایی درست می‌شوند که بیشتر فواید آن‌ها برای سلامت روده را از بین می‌برد.

خیارشورهای فرآوری شده اغلب حاوی مواد نگهدارنده و سدیم بیشتری هستند تا ماندگاری بیشتری داشته باشند (اما این موضوع را در نظر داشته باشید که خیارشور‌های کامبیز کاملا به روش سنتی تهیه می‌شوند).

با این حال، با انتخاب انواع خیارشور‌های کارخانه‌ای، تمام فواید سلامتی را دریافت خواهید کرد.

۲. خیارشور می تواند باعث نفخ شود.

اگر بعد از خوردن خیارشور معده شما شروع به بادکردن کرد، می‌توانید نمک مورد استفاده در فرآیند تخمیر را مقصر بدانید، زیرا غذاهای شور به‌طور معروف باعث نفخ می‌شوند.

نفخ شکم بیشتر در مورد خیارشورهای فرآوری شده و شیشه‌ای که فواید پروبیوتیک شور‌های تازه را ندارند و نمک کمتری دارند و در نتیجه باعث نفخ کمتری می‌شوند، اتفاق می‌افتد.

از طرف دیگر، ممکن است مصرف بیش از حد خیارشور باعث نفخ بشود.

۳. خیارشور ها اغلب حاوی مقدار زیادی سدیم هستند.

برای تکرار مطالب بالا، در حالی که خیارشور برای کمک به ورزشکارانی که الکترولیت‌هایشان کاهش یافته است، خوب است، زیرا خیارشور با نمک تخمیر می‌شود و مقدار کمی سدیم دارد. به طور متوسط ۳۱۳ میلی گرم در هر وعده. (انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که مصرف آن را با ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنید)

بنابراین؛ آیا خیارشور برای شما مفید است؟

خیارشورهای فرآوری‌شده و شیشه‌ای که برای ماه‌ها در قفسه‌های فروشگاه‌ها قرار می‌گیرند، دقیقاً مغذی‌ترین غذا نیستند، خیارشورهای تازه سرشار از فواید تغذیه‌ای هستند.

نکته مهم داشتن یک یا دو مورد برای به دست آوردن مزایای پروبیوتیک و در عین حال متعادل نگه داشتن مصرف سدیم است.

اگر همه این‌ها را در نظر داشته باشید، خیارشورها می‌توانند بخشی مفید از یک رژیم غذایی سالم باشند.

منبع : wellandgood