۱۲ مزایای سلامتی انار برای آقایان و خانم ها چیست؟

انار از سالم ترین میوه های روی زمین است.  دانه های انار حاوی مقدار زیادی از ترکیبات گیاهی مفید و بی رقیب نسبت به محصولات گیاهی دیگر هستند. مطالعات نشان داده اند که آنها ممکن است مزایای متعددی برای بدن شما داشته باشند؛ و از ابتلا به بیماری مختلف جلوگیری کنند.
در اینجا می توانید ۱۲ مزایای سلامتی انار مبتنی بر تحقیقات را مطالعه کنید.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

تهیه کننده

تحقیق و ترجمه کامبیز

موضوع

مزایای سلامتی انار

تاریخ پست مقاله

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

اینستاگرام

انار سرشار از مواد مغذی مهم است

انار یا گراناتوم پونیکا درختچه ای است که میوه ای قرمز تولید می کند و به عنوان توت دسته بندی می شود. میوه اش حدود ۵–۱۲ سانتی متر (۲–۵ اینچ) قطر دارد. این میوه قرمز و گرد است و به نوعی شبیه سیب قرمز با ساقه ای گل شکل به نظر می رسد.

پوست آن ضخیم و غیرقابل خوردن است؛ اما صدها دانه خوراکی درون آن وجود دارد. هر دانه توسط یک پوشش قرمز، آبدار و شیرین به عنوان آریل، احاطه شده است. دانه ها و آریل ها بخش های خوراکی میوه هستند؛ اما پوست دور انداخته می شود.

انار دارای مشخصات مغذی چشمگیری است. یک فنجان آریل (۱۷۴ گرم) متشکل است از:

  • فیبر: ۷ گرم
  • پروتئین: ۳ گرم
  • ویتامین سی: ۳۰٪ از RDI
  • ویتامین کا: ۳۶٪ از RDI
  • فولات: ۱۶٪ از RDI
  • پتاسیم: ۱۲٪ از RDI

آریل های آن همچنین بسیار شیرین هستند. ۱۷۴ گرم از آنها حاوی ۲۴ گرم شکر و ۱۴۴ کالری است.

با این حال آن ها دارای ترکیبات گیاهی قوی هستند که برخی از آنها خواص دارویی دارند.

حاوی دو ترکیب گیاهی با خواص دارویی قدرتمند است

انار دارای دو ماده منحصر به فرد است که بیشتر مزایای سلامتی را تامین می کند؛ پونیکالاجین و پونیک اسید.

پونیکالاجین ها آنتی اکسیدان های بسیار قوی هستند که در آب و پوست آن یافت می شوند. آنها آنقدر قدرتمند هستند که فعالیت آنتی اکسیدان پیدا شده در آب انار را سه برابرِ فعالیت آنتی اکسیدانی موجود در آب انگور قرمز و چای سبز یافته اند. عصاره و پودر این میوه ی زیبا به طور معمول از پوست آن درست می شوند. (پوست انار آنتی اکسیدان بالا و دارای  پونیکالاجین است)

پونیک اسید که در روغن دانه آن یافت می شود، اسید چرب اصلی در آریل ها است. این اسید یک نوع اسید لینولئیک مزدوج با اثرات بیولوژیکی قوی است.

دارای اثرات ضد التهاب چشمگیری است

التهاب مزمن یکی از عوامل پیشرونده در بسیاری از بیماری های جدی است. این شامل بیماری های قلبی، سرطان، دیابت نوع ۲، آلزایمر و حتی چاقی است.

این میوه ها خواص ضد التهاب قویی دارند که تا حد زیادی با خواص آنتی اکسیدانی پونیکالاجین های آنها در ارتباط است.

مطالعات تست در لوله های آزمایشگاهی نشان داده اند که انار می تواند فعالیت التهابی در دستگاه گوارش و همچنین سرطان پستان و سلول های سرطانی روده بزرگ را کاهش دهد. یک مطالعه ۱۲ هفته ای در افراد مبتلا به دیابت نشان داد که ۱/۱ فنجان (۲۵۰ میلی لیتر) آب آن اگر در روز مصرف شود، نشانگرهای التهابی CRP و اینترلئوکین-۶ را به ترتیب ۳۲ و ۳۰ درصد کاهش می دهد.

اگر شما علاقه مند به کاهش التهاب در بدن خود هستید اضافه کردن این میوه ی دانه زیبا به رژیم غذایی تان می تواند ایده خوبی باشد.

انار می تواند برای مبارزه با سرطان پروستات به بدن کمک کند

سرطان پروستات یک نوع شایع سرطان در مردان است.

مطالعات آزمایشگاهی حاکی از آن است که عصاره انار می تواند مانع تکثیر سلول های سرطانی و یا حتی باعث آپوپتوز یا مرگ سلولی در سلول های سرطانی شود.

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) یک نشانگر خون برای سرطان پروستات است. مردانی که سطح PSA آنها در مدت کوتاهی دو برابر می شود، در معرض افزایش خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات قرار دارند.

جالب اینجاست که یک مطالعه انسانی نشان داده است که نوشیدن ۸ اونس (۲۳۷ میلی لیتر) آب این میوه دانه قرمز در روز باعث افزایش زمان، و دو برابر شدن PSA از ۱۵ ماه به ۵۴ ماه می شود.

در یک مطالعه پیگیری نیز با استفاده از نوعی عصاره آن به نام POMx پیشرفت های مشابهی را پیدا کردند.

برای مبارزه در برابر سرطان پستان مفید است

سرطان پستان یکی از شایع ترین انواع سرطان در زنان است.

عصاره انار ممکن است باعث توقف تاکثیر سلول های سرطان پستان یا حتی کشتن برخی از آنها بشود؛ اما شواهد در حال حاضر محدود به مطالعات آزمایشگاهی است و قبل از اینکه هر گونه ادعایی مطرح شود به تحقیقات بیشتری نیاز است.

گل-گاو-زبان

فشار خون را پایین می آورد

هایپرتنشن (فشار خون بالا) یکی از دلایل اصلی حملات قلبی و سکته مغزی است.

در یک مطالعه، افراد مبتلا به فشار خون پس از مصرف روزانه ۵ اونس (۱۵۰ میلی لیتر) آب انار به مدت دو هفته کاهش قابل توجهی در فشار خون داشته اند.

مطالعات دیگر نیز اثرات مشابهی پیدا کرده اند، به ویژه برای فشار خون سیستولیک.

برای مبارزه با آرتریت و دردهای مفصلی به بدن کمک می کند

آرتروز یک مشکل شایع در کشورهای غربی است که انواع مختلف زیادی دارد؛ اما بیشتر شامل نوعی التهاب در مفاصل است. احتمال می رود که انار بر روی آرتیت و درد مفصل اثر داشته باشد.

با توجه به اینکه ترکیبات گیاهی موجود در انار اثرات ضد التهابی دارند، منطقی است که انار می تواند به درمان آرتریت کمک کنند؛ اما جالب اینجاست که مطالعات آزمایشگاهی حاکی از آن است که عصاره انار می تواند آنزیم هایی را که برای آسیب رسانی به مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز شناخته شده اند مسدود کند. در تحقیقات نشان داده شده است که این عصاره آرتریت را در موش ها تسکین می دهد؛ اما شواهد تحقیقات مبتنی بر انسان تا کنون بسیار محدود بوده است.

خطر ابتلا شما به بیماری های قلبی را کاهش می دهد

بیماری قلبی در حال حاضر شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان است. یک بیماری پیچیده، که توسط بسیاری از عوامل مختلف هدایت می شود.

پونیک اسید، اسید چرب اصلی در انار، ممکن است به محافظت در برابر چندین مرحله در فرایند بیماری های قلبی کمک کند.

یک مطالعه ۴ هفته ای روی ۵۱ نفر با سطح تری گلیسرید بالا نشان داد که مصرف ۸۰۰ میلی گرم روغن دانه انار در روز به طور قابل توجهی تری گلیسرید را کاهش داده و نسبت تری گلیسریدHDL  را بهبود بخشیده است.

در مطالعه دیگری به اثرات آب انار در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و کلسترول بالا پرداختند و متوجه کاهش قابل توجهی در کلسترل بد (LDL) و همچنین پیشرفت های دیگر  شدند. همچنین در هر دو مطالعات حیوانی و انسانی نشان داده شده است که ـآب انار از ذرات کلسترول LDL از اکسیداسیون محافظت میکند. (اکسیداسیون یکی از مراحل کلیدی در مسیر بیماری های قلبی است ) در نهایت یک تحلیل تحقیقاتی به این نتیجه رسید که آب انار فشار خون بالا را کاهش می دهد که یک عامل خطر ساز عمده برای بیماری های قلبی است.

رب-انار-5-5

برای مبارزه با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک می کند

ترکیبات گیاهی موجود در انار می توانند به مبارزه با میکروارگانیسم های مضر کمک کنند. به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده اند آنها برای مبارزه با برخی از انواع باکتری ها و همچنین مخمر کاندیدا آلبیکنس مفید باشند.

اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی همچنین ممکن است دهان شما را در برابر عفونت ها و التهاب محافظت کنند. این شامل شرایطی مانند التهاب لثه، پریودنتیت و دنچر استوماتیت است.

رب-انار-4-4

به بهبود حافظه کمک می کند

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد انار می تواند حافظه را بهبود بخشد.

یک مطالعه روی بیماران جراحی شده، نشان داد که مصرف ۲ گرم عصاره انار به از دست دادن حافظه پس از عمل جراحی جلوگیری می کند.

مطالعه دیگری در ۲۸ بزرگسال مسن تر با شکایت کم شدن حافظه نشان داده است که مصرف روزانه ۸ اونس (۲۳۷ میلی لیتر) آب انار به طور قابل توجهی به بهبود نشانگرهای حافظه دیداری و شنیداری کمک می کند.

همچنین مطالعات روی موش ها حاکی از آن است که انار می تواند به مبارزه با بیماری آلزایمر کمک کند.

عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد

انار غنی از نیترات های غذایی است که نشان داده ورزش را بهبود می بخشند.

یک مطالعه روی ۱۹ ورزشکاری که روی تردمیل در حال دویدن بودند نشان داد که مصرف یک گرم عصاره انار، ۳۰ دقیقه قبل از ورزش به طور قابل توجهی باعث افزایش جریان خون، تاخیر در شروع خستگی و افزایش بازده ورزش می شود. هرچند که هنوز مطالعات بیشتری مورد نیاز است؛ اما به نظر می رسد که انار می تواند برای عملکرد فیزیکی مفید باشد.

سخن آخر

انار یکی از سالم ترین غذاهای این سیاره است که با مواد مغذی و ترکیبات گیاهی قدرتمند بسته بندی شده است.

 آنها مزایای گسترده ای دارند و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف جدی از جمله بیماری های قلبی، سرطان، آرتریت و دیگر شرایط التهابی کمک کنند و همچنین می توانند باعث بهبود و تقویت حافظه و عملکرد ورزشی شوند.

 اگر می خواهید از مزایای سلامتی بسیاری برخوردار شوید مصرف انار پبشنهاد می شود. به صورت مستقیم یا غیر مستقیم.