طرز تهیه شش انداز، غذای محلی گیلان همراه با رب انار کامبیز

رب انار کامبیز یک اتفاق بی‌نظیر در کامبیز است. رب اناری ازجنس انار بهشتی که طعم بی‌نظیرش در خاطره‌ها ماندگار می‌شود!

در این قسمت می‌خواهیم دستور تهیه یک غذای گیلانی را برایتان بگذاریم که قطعا بعد از میل کردنش عاشقش می‌شوید!

نام این غذا شش انداز از استان گیلان است که البته در خیلی از شهر‌های دیگه از جمله شیراز و زنجان هم آماده می‌شود، هرچند ممکن است از نظر نوع مواد اولیه و طرز تهیه تفاوت‌هایی با هم داشته باشند.

در ادامه این متن ضمن این که از خواص رب انار توضیحاتی نشر می‌دهیم، از خواص این غذا (شش انداز) و این که چرا باید رب انار کامبیز را انتخاب کنیم خواهیم گفت.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

سرآشپز

کامبیز خان

ملیت

ایرانی

پُخت

سریع و آسان

اینستاگرام

چرا باید برای تهیه غذاهایمان از رب انار کامبیز استفاده کنیم؟

رب انار کامبیز که از جوشاندن آب انار تازه و درجه یک به صورت کاملا بهداشتی تهیه می‌شود، یکی از مفیدترین و خوش‌طعم‌ترین انواع رب‌هاست.

این رب خوشمزه در غذاهای ایرانی کاربرد زیادی دارد و افراد از آن به عنوان چاشنی غذا استفاده می‌کنند.

درست کردن غذا با رب انار مرغوب کامبیز برای افرادی که به طعم‌های ترش و ملس علاقه دارند، بسیار لذت بخش است. طبخ انواع غذا با رب انار موجب می‌شود تا بتوانیم از خواص این رب بی‌نظیر بهره‌‌مند شویم و طعم جذاب آن را در غذاهای مختلف امتحان کنیم.

خواص رب انار کامبیز برای سلامت بدن فراوان است  و به خاطر کیفیتی که دارد، موجب خوش طعم شدن غذاها می‌شود.

این رب در تهیه غذاهایی مثل فسنجون، اکبر جوجه، شامی کبابی، خورشت انار و بادمجون، خورش انار و مسما، ماهی شکم، مرغ ترش و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رب انار کامبیز

خوشرنگ
خوش طعم
سلامت

خواص رب انار کامبیز چیست؟

رب انار کامبیز از چاشنی‌های مفید و خوشمره‌ست که اغلب به خاطر طعم و مزه مطبوع، ازش استفاده می‌کنیم، اما جالبه بدانید که این چاشنی خواص زیادی دارد.

  • رب انار حاوی آنتی اکسیدان‌های مختلف است، به ویژه ویتامین C که برای سیستم ایمنی بدن مفید می‌باشد.
  • رب انار حاوی انواع ویتامین‌های گروه B از جمله B1، B3، B5 و B6. ویتامین B علاوه بر کمک به بدن در تولید انرژی، در بهبود عملکرد آنزیم‌های مفید برای ماهیچه‌ها، سیستم قلبی عروقی، حفظ سلامت و طراوت پوست و مو و سیستم عصبی هم موثر است.
  • در میان خوراکی‌ها، رب انار به عنوان یک چاشنی خوشمزه و خوش رنگ و لعاب ایرانی می‌تواند به درمان کبد چرب، پاکسازی و سم زدایی آن کمک کند.
  • انار سرشار از ترکیباتی به نام «پلی‌فنول‌»ها‌ست که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمی‌دهد صفحات چربی در عروق تولید بشوند.

• از آنجایی که انار سرشار از آنتی اکسیدان است، از اثرات نامطلوب رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و از بدن ما در برابر سلول‌های سرطانی محافظت می‌کند.

طرز تهیه شش انداز گیلانی همراه با رب انار کامبیز:

 

مواد لازم
  • بادمجان : ۶ عدد عدد قلمی

  • گردو : ۳۰۰ گرم آسیاب شده

  • روغن کنجد کامبیز : به مقدار لازم

  • رب انار کامبیز : ۳ قاشق غذاخوری

  • رب گوجه فرنگی کامبیز : نصف قاشق غذاخوری

  • پیاز یک عدد متوسط

  • نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم

  • آب : ۳ تا ۴ لیوان

  • زردچوبه : به مقدار لازم

  • دارچین : نصف قاشق چایخوری

  • سبزی‌های معطر مثل : چوچاق، نعناع، خلواش، ترخون و جعفری دو پیمانه خرد شده

  • سیر : دو حبه

زمان بندی
  • زمان پخت: ۲ تا ۳ ساعت

  • زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه

طرز تهیه:

در ابتدا پیازها را رنده و یا نگینی خرد کرده و به همراه زردچوبه و دارچین و فلفل سرخ می‌کنیم. بعد از این که پیازها به خوبی سرخ و نرم شدند (لازم نیست که پیازها چیپسی بشوند) رب گوجه فرنگی کامبیز را به همراه سیر رنده شده، گردو و سبزی‌های معطر به تابه اضافه می‌کنیم و به خوبی تا ۲۰ دقیقه تفت می‌دیم.

به مواد تفت داده داده شده ۴ تا ۵ لیوان آب اضافه می‌کنیم، در تابه را گذاشته و روی شعله ملایم اجازه می‌دهیم حدود ۱ ساعت مواداولیه جا بیفتد.
بعد از این مدت در تابه را برداشته، ۴ تا ۵ تکه یخ داخل مواد تابه می‌ریزیم و می‌گذاریم این مواد تا نیم ساعت دیگه به روی حرارت بماند و خوب به روغن بیافتد.

در تابه ای مجزا بادمجان‌های اسلایس شده را با روغن کنجد کامبیز سرخ می‌کنیم و بعد از سرخ شدن، به مواد تابه اول اضافه می‌کنیم، در همین حین رب انار کامبیز را هم به غذا اضافه می‌کنیم.

بعد از تکمیل مراحل ذکر شده فقط تا نیم ساعت بعدش غذای ما به خوبی جا افتاده و طعم مواد به خورد هم رفته و آماده سرو با برنج است.

نوش جان

نکات مهم
  • برای لعاب بیشتر این خورشت در یک ساعت آخر از ترفند یخ استفاده کنید تا خورشتت حسابی روغن بی‌اندازد.

  • گردو این غذا را به خوبی آسیاب کنید.

  • از بادمجان گلخانه‌ای شیرین استفاده کنید.

  • به این خورشت می‌توانید در صورت تمایل گوشت مرغ و یا گوشت قرمز اضافه کنید.

یادداشت

بعد از پوست کندن بادمجان‌ها، آن‌ها را داخل آب و نمک به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا تلخی بادمجان گرفته شود و بعد از آن بادمجان‌ها را خوب خشک کنید تا برای خورشت آماده شوند.

این دستور غذای خوشمزه را با دوستانتان به اشتراک بگذارید