طرز تهیه آبگوشت سنتی با رب گوجه فرنگی کامبیز

علاقه ما به تجربه طعم‌های جدید از غذاهای محلی مخصوصا اونایی که با رب گوجه کامبیز کامبیز درست می‌شه، باعث تغییر فرهنگ غذایی می‌شه. آبگوشت سنتی ایرانی لذیذ، به تازگی به لیست غذایی ما راه پیدا کرده. آبگوشت یک غذای اصالتا ایرانیه و از دسته غذاهای محبوب و بسیار خوشمزه است که نزدیک به ذائقه غذایی ما ایرانی هاست. طرز تهیه آبگوشت سنتی خوشمزه و اصیل، شباهت زیادی به اشکنه دارد. با این تفاوت که در طرز تهیه آبگوشت، گوشت استفاده شده ورشنی یا استخوان دار بوده و همچنین در طبخ اون از حبوبات استفاده می‌شود. برای تهیه آبگوشت سنتی، لازم است تا که یک سری نکات حرفه‌ای را رعایت کنیم تا از این غذا لذت ویژه‌ای ببریم.

به طور مثال:

در طرز تهیه آبگوشت سنتی رب گوجه فرنگی که در این غذا خوشمزه استفاده شده، طعم نهایی آن را می‌سازد. پس در انتخاب رب گوجه فرنگی با کیفیت و مرغوب دقت فرمایید

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

سرآشپز

کامبیز خان

ملیت

ایرانی

پُخت

خوشمزه و لذیذ

اینستاگرام

چرا باید برای تهیه غذاهایمان از رب گوجه فرنگی کامبیز استفاده کنیم؟

رب گوجه فرنگی کامبیز  در کنار طعم جذاب و خوشمزه، دارای خواص زیادی برای حفظ و ارتقا سلامت بدنه. پس بهتره از این رب مفید در کنار غذاهامون استفاده کنیم که هم غذاهای خوشمزه ای داشته باشیم هم غذاهای مفید برای بدن.

رب گوجه فرنگی کامبیز یکی از چاشنی هایی محبوب و خوشمزه ای که در پخت انواع غذاها مورد استفاده قرار می‌گیره و می‌تونه طعم بسیار فوق العاده‌ای به غذاها ببخشه.

این چاشنی خوشمزه و پرطرف‌دار علاوه بر طعم و رنگ عالی؛ خواص زیادی برای سلامت بدن داره پس بهتره که از اون به عنوان یک چاشنی همه چی تموم، برای طبخ انواع غذاها استفاده کنیم.
با ما همراه باشید با طرز تهیه آبگوشت سنتی در این صفحه.

رب گوجه فرنگی کامبیز

خوشرنگ
خوش طعم
سلامت

مواد لازم برای تهیه آبگوشت سنتی با رب گوجه فرنگی کامبیز

مواد لازم
  • گوشت آبگوشتی ۴۰۰ گرم

  • دنبه ۲۰۰ گرم

  • لوبیا سفید نصف لیوان

  • نخود نصف لیوان

  • گوجه فرنگی ۳ عدد

  • سیب زمینی ۳ عدد متوسط

  • پیاز ۳ عدد متوسط

  • سیر ۵ حبه یا به اندازه دلخواه

  • رب گوجه فرنگی کامبیز ۲ قاشق غذاخوری

  • نمک و فلفل سیاه به اندازه دلخواه

  • زردچوبه به اندازه دلخواه

زمان بندی
  • زمان پخت: ۲ تا ۳ ساعت

  • زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه

طرز تهیه آبگوشت سنتی

مرحله اول _ خیساندن نخود و لوبیا

از شب قبل داخل یک کاسه بزرگ که فضا برای بزرگ شدن نخود و لوبیا فراهم باشد، حبوبات را خیس می کنیم. خیساندن حبوبات و دانه ها روشی سنتی بوده که قرن ها توسط محلی های سراسر دنیا استفاده می‌شده است. اجداد ما ممکن است دلیل علمی این کار را نمی دانستند اما در انجام روشی که باعث سبک تر شدن هضم حبوبات می شده همت گماردند. خیساندن مرحله ای است که قبل از پخت حبوبات و غلات انجام می شود. در این قسمت گاهی به جوانه زدن دانه ها می انجامد . اما ما در طرز تهیه آبگوشت فقط بخش خیساندن را مهم می دانیم و از آن عبور می‌کنیم. بهتر است که چند بار آب کاسه را عوض کنیم.

مرحله دوم _ تفت دادن گوشت و دنبه

ابتدا گوست و دنبه را خوب شستشو می دهیم و بعد به تکه های کوچک تقسیم میکنیم. در قابلمه نچسب کمی روغن ریخته و با حرارت آهسته تکه های گوشت و دنبه را تفت می دهیم تا به رنگ طلایی برسد .

مرحله سوم _ تفت دادن پیاز و سیر

در تابه‌ای جدا گانه پیازها را به سایز دلخواه خُرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم. پیشنها ما این است که در مرحله آخر چند حبه سیر ریز شده را به روغن بی افزایید تا طعم شگفت انگیزش را در کنار پیاز رها کند. در اینجا شما می‌توانید خیلی اندک ادویه مورد علاقه تان را اضافه کنید تا در داغی روغن عطر بگشایند.

مرحله چهارم _ اضافه کردن نخود و لوبیا

نخود و لوبیا را آبکش می کنیم و به سیر و پیاز داخل تابه اضافه می کنیم اجازه دهید چند دقیقه ای در روغن کنار سیر و پیاز بمانند و رنگ طلایی بگیرند.

مرحله پنجم _ اضافه کردن گوشت و دنبه

گوشت و دنبه تفت داده شده را به موادمون اضافه می کنیم و هشت برابر داخل قابلمه آب میریزیم و اجازه می دهیم که کنار هم بپزند.

مرحله ششم _ اضافه کردن سیب زمینی و گوجه فرنگی

وقتی بعد از چند ساعت گوشت و حبوبات کنار هم پخته شدند سیب زمینی و گوجه فرنگی ها را چند قسمت کرده و به مواد می افزاییم، آن دو قاشق رب گوجه فرنگی کامبیز در حکم طلای قرمز عمل می کند که وقتی به آبگوشت اضافه می‌شود عیار آن را می افزاید.

مرحله هفتم_ اضافه کردن نمک و ادویه ها

در مرحله آخر نمک و ادویه ها را ۲۰ دقیقه آخر به آبگوشت می افزاییم حواسمان باشد که این غذا هر چه روی حرارت ملایم تر پخته شود خوشمزگی اش چند برابر می شود.
توصیه های کامبیز خان برای خوشمزگی بیشتر آبگوشت
  • در همان ابتدا آب زیادی به غذا اضافه کنید چون اگر آب غذای شما کم باشد و بعد بخواهید که به آن آب بی افزایید در طعم غذای شما اثر می گذارد.

  • نمک را در آخر به غذا اضافه کنید زیرا باعث می شود که گوشت شما در زمان درست بپزد.

  • در برخی از شهرها به آبگوشت زیره یا مرزه هم اضافه می کنند چون باور دارند از نفخ غذا گرفته خواهد شد این امر بسیار سلیقه ای می باشد.

  • پیشنهاد کامبیز خان اضافه کردن مقدار آب زعفران در آخرین مرحله به غذاست که می‌تواند در کنار رب گوجه فرنگی کامبیز عطر عالی برای غذای شما بسازد.

  • مهم است که از بهترین رب گوجه فرنگی در پخت غذا استفاده کنید زیرا رب گوجه فرنگی با کیفیت پایین می تواند رنگ زیبا را از غذای شما بگیرد.

  • حتمن بالای ۸ ساعت حبوبات را از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.

یادداشت

بعد از پخت شما می توانید این غذا را در کنار نان سنگک، دوغ و ماست سرو کنید و در کنار خانواده از مزه کردن آن لذت ببرید‌.

این دستور غذای خوشمزه را با دوستانتان به اشتراک بگذارید