فواید شربت سکنجبین

شربت سکنجبین یکی از خوشمزه‌ترین شربت‌های طب سنتی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد.
با مصرف شربت سکنجبین می‌توانید مشکلات ادراری، نفخ شکم، معده درد و اختلال بینایی را برطرف کنید. در این مقاله از خواص درمانی شربت سکنجبین صحبت کرده‌ایم، توصیه ما این است که حتما این مقاله را بخوانید و آن را از دست ندهید. با ما همراه باشید.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

تهیه کننده

تحقیق و ترجمه کامبیز

موضوع

فواید شربت سکنجبین

تاریخ پست مقاله

۲۸ آذر ۱۴۰۱

اینستاگرام

ترکیبات شربت سکنجبین چیست ؟

سکنجبین در واقع مخلوطی از سرکه و عسل است که به مقدار معینی با هم مخلوط می‌شوند و از مخلوط کردن آن‌ها با هم ترکیبی لذیذ و معطر به دست می‌آید.

افراد در بعضی از مناطقی که عسل پیدا نمی‌شده و یا قصد درست کردن شربت ارزان بوده، سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر درست می‌کردند، اما همچنان به آن سکنجبین می‌گفتند.

امروزه که عسل محصولی گران و یا کمیاب‌تر از قبل است، عموماً از شکر تهیه می‌شود.

سکنجبین، مفید برای گوارش:

کسانی که از عوارضی مانند مشکلات ادراری، معده درد، نفخ شکم و سایر عوارض رنج می‌برند، بهتر است کاهو را با سکنجبین بخورند.

چرا طب سنتی شربت سکنجبین را توصیه می‌کند؟

شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنی‌های طب سنتی است که به دفع صفرای اضافی در بدن کمک می‌کند. سکنجبین باعث افزایش نفوذ غذا به سلول‌های بدن می شود. این شربت التهاب ناشی از گرما را کاهش می‌دهد و در نهایت سموم بدن را با ادرار یا عرق خارج می‌کند. همچنین سکنجبین می‌تواند ملین مفیدی باشد.

اگر سکنجبین را با عرق کاسنی کامبیز و کمی گلاب کامبیز مخلوط کنیم، حاصل نوشیدنی مفیدی می‌شود که فواید بسیاری دارد، مخصوصاً برای کسانی که طبع گرم یا نفخ شکم دارند، اما برای مبتلایان به زخم معده مضر است.

سکنجبین می‌تواند نفوذ غذا به سلول‌های بدن از جمله سلول‌های کبدی را افزایش دهد.

اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورید اشتها آور است. اگر عرق کاسنی را با سکنجبین بنوشید بهترین دارو برای تب طولانی و مداوم است.

محدودیت‌های استفاده از سکنجبین:

  • افراد با معده‌های سرد و ضعیف.
  • افرادی که اعصاب ضعیفی دارند.
  • افرادی که درد و مشکلات رحمی دارند.
  • افرادی که دچار تکرر ادرار و سایر مشکلات مثانه هستند.
  • افراد مبتلا به زخم معده.
  • افراد مبتلا به حالت تهوع مخصوصا اگر ترشی سکنجبین بیشتر باشد عوارض بیشتر می‌شود.

نکته: سرماخوردگان و کسانی که دچار لرزش و اضطراب عصبی هستند باید مراقب باشند از سکنجبین استفاده نکنند.

خواص شربت سکنجبین

مصرف سکنجبین همراه با کاهو

بهترین زمان استفاده از سکنجبین در فصل تابستان و گرما است که برای کاهش گرمای بدن و ایجاد آرامش مصرف آن با کاهو توصیه می‌شود. کاهو طبعی خنک و مرطوب و سکنجبین طبعی گرم و خشک دارد زیرا از ترکیبات سرکه و عسل تشکیل شده است که به میزان معینی جوشانده می‌شود و اثرات گرم و خشکی بر جای می‌گذارد.

در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی می‌کنند. با توجه به اینکه کاهو خواب آور و مسکن است می‌توان آن را با سکنجبین مصرف کرد. اگر کاهو را به تنهایی و بدون سکنجبین مصرف کنیم، ممکن است رطوبت و سردی آن روی افراد مسن یا دارای اضافه وزن اثر نامطلوب داشته باشد، اما اگر با سکنجبین مصرف شود، این عوارض را نخواهد داشت.

مصرف سکنجبین همراه با خیار

در شربت سکنجبین مقداری خیار حلقه حلقه و تکه‌های یخ بریزید. شربت سکنجبین و خیار برای فصول گرم سال بسیار مناسب است. این شربت بهترین روش برای رفع تشنگی در هوای گرم است.

منبع : epersianfood