فواید رب گوجه فرنگی برای سلامتی چیست ؟

رب گوجه فرنگی تقلیل گوجه فرنگی است که  تمام دانه‌ها و پوست آن صاف می‌شود. ساعت‌های طولانی پختن، گوجه فرنگی‌ها را با کاهش رطوبت اضافی، به حالت رب در می‌آورد. رب گوجه فرنگی که در شیشه یا قوطی است، طعم گوجه فرنگی غلیظی دارد. رب گوجه فرنگی منبعی از چندین ماده‌ی مغذی است و همچنین دارای ترکیباتی است که در گوجه فرنگی خام چندان موجود نیست و آن را به یک افزودنی سالم برای دستور غذاها تبدیل می‌کند.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

تهیه کننده

تحقیق و ترجمه کامبیز

موضوع

فواید گوجه فرنگی

تاریخ پست مقاله

۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

اینستاگرام

مواد مغذی

یک قاشق غذاخوری در یک وعده رب گوجه فرنگی حاوی تنها ۱۳ کالری و بدون چربی است؛ به این معنی که احتمالاً باعث افزایش وزن نمی‌شود. همچنین ۲۴۴ واحد ویتامین A برای بدن فراهم می‌کند که برای سلامت بینایی، تولید مثل و رشد جنین مهم است. اگرچه رب گوجه فرنگی به اندازه‌ی گوجه فرنگی تازه از نظر ویتامین C غنی نیست، اما همچنان ۳.۵ میلی گرم از این آنتی اکسیدان را تامین می‌کند که ایمنی بدن و ترمیم بافت‌ها را بهبود می‌بخشد. همچنین منبع خوبی برای ویتامین K و چندین نوع از ویتامین B است. رب گوجه‌فرنگی در هر قاشق غذاخوری حاوی ۰.۵ میلی‌گرم آهن است که به عملکرد مناسب گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. رب گوجه فرنگی ۱۶۲ میلی گرم پتاسیم در هر قاشق غذاخوری برای کمک به بدن در تنظیم ذخایر مایعات و مواد معدنی دارد.

آنتی اکسیدان

فرآیند ساخت رب گوجه فرنگی باعث می‌شود برخی از آنتی اکسیدان‌های موجود در گوجه فرنگی دسترسی زیستی بیشتری داشته باشند. آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که رادیکال‌های آزاد در بدن که باعث بیماری و پیری می‌شوند را از بین می‌برند. مطالعه‌ای که در مه ۲۰۰۲ در مجله‌ی کشاورزی و شیمی مواد غذایی منتشر شد، نشان داد که فرآیند تولید گرم کردن گوجه‌فرنگی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل گوجه‌فرنگی به‌ ویژه لیکوپن را افزایش می‌دهد. مصرف زیاد محصولات گوجه فرنگی حاوی لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است.

آفتاب سوختگی

مصرف رب گوجه فرنگی می‌تواند به محافظت از شما در برابر گرگرفتگی که در نتیجه‌ی قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش رخ می‌دهد، کمک کند. “ژورنال تغذیه” مطالعه‌ای را در می ۲۰۰۱ منتشر کرد که نشان می‌داد مصرف ۴۰ گرم رب گوجه فرنگی با ۱۰ گرم روغن زیتون در طی ۱۰ هفته منجر به کاهش ۴۰٪ اریتم یا آفتاب سوختگی می‌شود. محققان لیکوپن موجود در خمیر را علت این نتیجه‌ی مثبت می‌دانند. یک مطالعه در شماره‌ای در مجله‌ی “British Journal of Dermatology” در ژانویه ۲۰۱۱، نشان داد که مصرف ۵۵ گرم رب گوجه فرنگی در طول ۱۲ هفته، از پوست در برابر آسیب‌های وارد شده به آن به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید را محافظت می‌کند.

موارد استفاده

تولیدکنندگان از رب گوجه فرنگی به عنوان پایه‌ی برخی از آب میوه‌ها و سس گوجه فرنگی استفاده می‌کنند. برای تشدید طعم و ایجاد بافت غلیظ، می‌توانید رب گوجه فرنگی را به مارینارا یا سس گوشت برای پاستا اضافه کنید. رب گوجه فرنگی یکی از مواد تشکیل دهنده‌ی بسیاری از دستور العمل‌های فلفل قرمز و گوشت گاو نیز هست.