مزیتهای هالوپینو برای سلامتی
هالوپینو یک نوع چیلی تند از خانواده فلفلها است. هالوپینوها کوچک، سبز یا قرمز رنگ و نسبتا تند هستند و معمولا در غذاهای مکزیکی استفاده میشوند و در سراسر جهان محبوبند.
این فلفلها همچنین مملو از مواد مغذی هستند و فواید زیادی برای سلامتی دارند.
این مقاله به بررسی فواید خوردن هالوپینو میپردازد، عوارض جانبی احتمالی آنها را مورد بحث قرار میدهد و راههایی برای افزودن آنها به رژیم غذایی شما پیشنهاد میکند.
۱. هالوپینو سرشار از مواد مغذی است.
هالوپینو کم کالری و سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان است. یک هالوپینو خام حاوی مواد زیر است:
- کالری: ۴
- فیبر: ۰.۴ گرم
- ویتامین C : ده درصد مصرف روزانه
- ویتامین B6 : چهار درصد مصرف روزانه
- ویتامین A : دو درصد مصرف روزانه
- ویتامین K : دو درصد مصرف روزانه
- اسید فولیک: دو درصد مصرف روزانه
- منگنز: دو درصد مصرف روزانه
هالوپینو مانند بیشتر میوهها و سبزیجات، منبع خوبی از فیبر است. یک فلفل ۲ درصد از مصرف روزانه فردی که ۲۰۰۰ کالری در روز مصرف میکند را تامین میکند.
همچنین هالوپینو حاوی مقدار زیادی ویتامین C و ویتامین B6 است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که با آسیب رسانی رادیکالهای آزاد مبارزه میکند و پوست شما را سالم و محکم نگه میدارد.
این درحالیست که ویتامین B6 موجود در هالوپینو یک ماده مغذی ضروری است که در بیش از ۱۴۰ واکنش بدن نقش دارد.
یکی از منحصربه فردترین ترکیبات موجود در هالوپینو کپسایسین است. کپسایسین مادهای شیمیایی تند موجود در فلفلهای چیلی است و مسئول بسیاری از فواید و عامل سلامتی در بدن است.
۲. هالوپینو میتواند باعث کاهش وزن شود.
هالوپینو ممکن است با افزایش متابولیسم، افزایش چربی سوزی و کاهش اشتها به کاهش وزن کمک کند.
چندین مطالعه نشان دادهاند که کپسایسین و سایر ترکیبات مشابه به نام کپسایسینوئیدها میتوانند متابولیسم را ۴ تا ۵ درصد در روز افزایش دهند و به طور بالقوه کاهش وزن را آسان تر کنند. علاوه بر افزایش متابولیسم، مکمل های کپسایسینوئید نشان دادهاند که چربی شکم و اشتها را کاهش میدهند به طوری که باعث میشوند افراد ۵۰ تا ۷۵ کالری در روز کمتر مصرف کنند.
همه این عوامل به توضیح اینکه چرا مصرف منظم فلفل چیلی با کاهش چشمگیر خطر اضافه وزن یا چاقی در طول زمان مرتبط است کمک میکند. البته توجه داشته باشیم در حالی که این تحقیق بسیار امیدوارکننده است، بسیاری از این مطالعات اثرات کپسایسین یا فلفل چیلی را به طور کلی بررسی کردهاند و این مطلعات فقط مختص هالوپینو نیست.
۳. هالوپینو ممکن است با سرطان مبارزه کند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که کپسایسین دارای خواص ضد سرطانی قوی است و قادر است بیش از ۴۰ نوع سلول سرطانی را بدون آسیب رساندن به سلولهای طبیعی از بین ببرد.
در واقع کپسایسین با سرطان مبارزه میکند و وظایف آن به شرح زیر است:
- توقف رشد و تقسیم سلولهای سرطانی.
- کند کردن تشکیل عروق خونی جدید در اطراف تومورهای سرطانی.
- جلوگیری از گسترش سرطان به سایر نواحی بدن.
با این حال، مطالعات انسانی، بر روی مزایای ضد سرطانی هالوپینو که در مطالعات آزمایشگاهی یافت شده است تاکید ندارد.
در واقع، چندین مطالعه انسانی نشان داده اند که خوردن منظم فلفل چیلی با خطر بالاتر ابتلا به سرطان مرتبط است. با این حال، همه مطالعات این ارتباط را نشان ندادهاند.
همچنین به نظر میرسد که دوز مصرف هالوپینو مهم است. دوزهای بالای کپسایسین گسترش سرطان را کند میکند و دوزهای پایین ممکن است گسترش سرطان را تشویق کند. برای تعیین اینکه چگونه کپسایسین و فلفل چیلی بر روی خطر ابتلا به سرطان در انسان تأثیر گذارند، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
۴. هالوپینو میتواند مسکن طبیعی باشند.
کپسایسین یک مسکن موثر در درد، در صورت استفاده موضعی است. این دارو با مسدود کردن موقت گیرندههای درد در ناحیه ، درد را تسکین میدهد. در ابتدا ممکن است احساس سوزش و سپس بی حسی و عدم وجود درد احساس شود.
لوسیونها و چسبهای کپسایسین اغلب برای تسکین درد ناشی از زونا، درد عصب دیابتی و درد مزمن ماهیچهها و مفاصل استفاده میشود. در یک مطالعه، افراد مسن مبتلا به آرتروز پس از استفاده از کرم کپسایسین روی مفاصل خود، ۵۷ درصد کاهش درد را تجربه کردند. این به طور قابل توجهی موثرتر از کرم دارونما بوده است.
علاوه بر استفاده از کپسایسین روی پوست، میتوان از آن به عنوان اسپری بینی برای تسکین دردهای میگرنی استفاده کرد. در حالی که لوسیونها و اسپریهای حاوی کپسایسین ممکن است در درمان درد موثر باشند، مشخص نیست که آیا خوردن هالوپینو یا استفاده از آنها روی پوست همین اثر را دارد یا خیر.
۵. هالوپینو میتواند به پیشگیری از زخم معده کمک کند.
زخم معده میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله:
- رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده.
- سطوح بالای اسید معده.
- جریان خون کم به معده.
- مصرف بیس از حد مسکن های NSAID.
- نوشیدن الکل.
- سیگار کشیدن.
- استرس.
در حالی که معمولاً اعتقاد بر این است که غذاهای تند مانند هالوپینو میتوانند باعث ایجاد یا تشدید زخم معده شوند، تحقیقات نشان داده است که این داده نادرست است. در واقع، کپسایسین موجود در فلفل چیلی ممکن است از معده در برابر ایجاد زخم محافظت کند.
وجود این ماده ممکن است باعث کاهش التهاب معده در افراد مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری بشود و یا حتی به از بین بردن عفونت در معده کمک کند. با این حال، مشخص نیست که آیا مقدار کپسایسین موجود در هالوپینو به اندازه کافی برای داشتن این اثر توانمند است یا خیر.
فلفل هالوپینو همچنین میتواند به کاهش آسیب معده ناشی از استفاده بیش از حد از مسکنهای ضد درد NSAID و الکل کمک کند و به طور بالقوه از تشکیل زخم از همان ابتدا جلوگیری کند.
۶. هالوپینو به مبارزه با عفونت کمک میکند.
از دیرباز ادویهها و گیاهان در آشپزی برای جلوگیری از فساد و مسمومیت غذایی مورد استفاده میگرفتهاند.
ترکیبات موجود در فلفل هالوپینو تند در کاهش رشد باکتریها و مخمرهای معمولی موجود در مواد غذایی بسیار قوی هستند. عصاره فلفل هالوپینو حتی میتواند تولید سموم باکتریهای وبا را متوقف کند و به طور بالقوه تأثیر این بیماری کشنده در مواد غذایی را کاهش دهد.
فراتر از مسمومیت غذایی، تحقیقات جدید نشان میدهد که کپسایسین میتواند به پیشگیری از انواع دیگر عفونتها مانند گلودرد استرپتوکوکی، پوسیدگی دندانهای باکتریایی و کلامیدیا کمک کند. با این حال، ذکر این نکته مهم است که در همه این مطالعات از عصاره فلفل قرمز استفاده کردند، نه فلفل قرمز کامل، و این تحقیقات در لولههای آزمایش انجام شدهاند و نه در بدن انسان. این مطالعات اولیه نشان میدهد که فلفل چیلی ممکن است خواص ضد میکروبی قوی داشته باشد و تحقیقات آینده برای تعیین اینکه آیا فلفل ممکن است به عنوان نگهدارنده یا داروی طبیعی استفاده شود، در حال انجام است.
۷. هالوپینو ممکن است به سلامت قلب شما کمک کند.
برخی از بزرگترین عوامل خطر بیماری قلبی عبارتند از دیابت، کلسترول بالا و فشار خون بالا. کپسایسین میتواند به کاهش تأثیر این عوامل کمک کند و ممکن است حفظ سلامت قلب شما را بهبود ببخشد.
در تحقیقات نشان داده شده که خوردن ۵ گرم فلفل چیلی قبل از یک وعده غذایی پر کربوهیدرات به تثبیت قند خون کمک میکند. همچنین این ماده سطح کلسترول و چربی را در حیوانات کاهش میدهد، اما تا کنون هیچ مطالعهای بر روی انسان انجام نشده است.
در ادامه مطالعات حیوانی نشان میدهد که کپسایسین میتواند با شل کردن رگهای خونی به کاهش فشار خون کمک کند، اما هیچ تحقیقی وجود ندارد که نشان دهد آیا این موضوع در انسان صادق است یا خیر.
به طور کلی، تحقیقات اولیه مصدق آن است که کپسایسین و فلفل چیلی ممکن است برای سلامت قلب مفید باشند، اما مطالعات انسانی بیشتری مورد نیاز است.
عوارض جانبی احتمالی و اقدامات احتیاطی در مصرف فلفل هالوپینو
در حالی که خوردن هالوپینو با بسیاری از مزایای سلامتی مرتبط است، برخی عوارض جانبی بالقوه نیز وجود دارد. شایع ترین عارضه جانبی، احساس سوزش موقت دهان پس از غذا خوردن است که بسته به تندی فلفل، این واکنش میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. برای افرادی که تحمل کمی نسبت به غذاهای تند دارند، چند اقدام احتیاطی وجود دارد که می تواند واکنش به هالوپینو را کاهش دهد.
* به دنبال فلفل هالوپینو صاف و بدون خطوط قهوهای کوچک باشید، زیرا جای زخم بر روی فلفل نشان دهنده فلفل تندتر است.
* از دستکش استفاده کنید: پوشیدن دستکش هنگام دست زدن به فلفل میتواند از انتقال ترکیبات تند به سایر نقاط حساس بدن مانند چشم جلوگیری کند.
* جدا کردن غشاها: غشاهای سفید داخل هالوپینو را قبل از پختن با آنها جدا کنید، زیرا غشاها دارای بالاترین غلظت کپسایسین هستند.
* شیر بنوشید: اگر احساس سوزش بیش از حد قوی شود، نوشیدن شیر پرچرب گاو میتواند به کاهش موقت درد کمک کند.
حداقل یک مطالعه نشان داده است که کپسایسین میتواند سوزش سر دل را بدتر کند، بنابراین کسانی که رفلاکس دارند ممکن است بخواهند در صورت ایجاد علائم از هالوپینو اجتناب کنند.
افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر نیز ممکن است پس از خوردن فلفل تند، علائم ناخوشایندی را تجربه کنند، به خصوص اگر این فلفل جزء منظم رژیم غذایی آنها نباشند. عوارض جانبی شایع این خوراکی، درد شکم، سوزش، گرفتگی عضلات و اسهال است.
علاوه بر این، فلفلها و ادویههای خشک شده میتوانند به آفلاتوکسین، نوعی کپک که در برخی از مواد غذایی در شرایط خاص رشد میکند، آلوده شوند.
کلام آخر
هالوپینو میوهای همه کاره و مغذی است که میتوان از آن به طرق مختلف لذت برد. آنها حاوی کپسایسین هستند، ترکیبی که احتمالاً بسیاری از مزایای سلامتی از جمله کاهش وزن، تسکین درد، بهبود سلامت قلب و کاهش خطر زخم را به همراه دارد. در حالی که بیشتر آنها بی خطر هستند، اما میتوانند باعث احساس سوزش موقت در دهان و عوارض جانبی رودهای ناراحت کننده در برخی شوند. اگر از غذاهای تند لذت میبرید و هیچ عارضهای را تجربه نمیکنید، هالوپینو میتواند افزودنی سلامت به رژیم غذایی شما باشد.
منبع : healthline
ثبت دیدگاه