برای نسلها، کشک سنتی چیزی بیش از یک غذا بوده است، کشک بهترین لبنیات پاستوریزه شده است یک جوهر برای میراث آشپزی در جوامع عشایری و روستایی بوده است.
این لبنیات تخمیر شده سنتی که با نام کشک می شناسیمش چه در ظرف آش ریخته شود و چه به عنوان افزودنی خوش طعم به غذاهای ایرانی اضافه شود، ذائقه و تاریخ سازندگان خود را با خود حمل می کند.
اما سوال اینجاست که بهترین لبنیات یا کشک پاستوریزه چیست؟ چه چیزی این ماده را تا این حد قابل توجه می کند؟ چگونه به طور منحصر به فرد با زندگی خانواده های روستایی در هم آمیخته است ؟ چطور از تولید غذای پایدار حمایت می کند و در عین حال ذات اصلی آن را حفظ می کند؟ بیایید کاوش را شروع کنیم.
کشک چیست و چرا منحصر به فرد است؟
کشک در اصل یک محصول لبنی تخمیر شده و خشک است که از ماست یا آب پنیر تهیه می شود. تولید آن اغلب در مناطق مختلف، بسته به آب و هوا، دام و سنت های خانوادگی متفاوت است. این تطبیق پذیری، کشک را جزء لاینفک فرهنگ آشپزی ایرانی می کند.
ریشه تاریخی آن در تدبیر و ضرورت نهفته است. کشک از نگهداری لبنیات در آب و هوای شدید گرفته تا تهیه غذای ماندگار در فصول سال، مظهر نوآوری و پایداری است.
علاوه بر ماندگاری، دارای خواص غنی از مواد مغذی است و سطوح بالایی از پروتئین، کلسیم و آنزیم های مفید را ارائه می دهد.
چرا حفظ کشک سنتی اهمیت دارد؟
کشک عشایری، دوستدار محیط زیست
تولید انبوه لبنیات به طور قابل توجهی به نگرانی های زیست محیطی از جمله جنگل زدایی، انتشار گازهای گلخانه ای و استفاده بیش از حد از آب کمک کرده است.
از سوی دیگر کشکسازی سنتی مکمل شیوههای پایدار است.
منابع محلی: خانواده های عشایری اطمینان حاصل می کنند که لبنیات از دام هایی است که با استفاده از روش های چرای چرخشی پرورش می یابند.
تخمیر طبیعی: برخلاف میانبرهای صنعتی، روش های سنتی بر زمان، طبیعت و حداقل مداخله متکی هستند.
ضایعات صفر: هر محصول جانبی که مواد اولیه آن از کشک است مجدداً تغییر کاربری داده می شود تا به سیاره زمین احترام بگذارد.
با انتخاب کشک دست ساز به جای لبنیات تولید انبوه، به طور غیرمستقیم اثرات زیست محیطی خود را کاهش می دهید. یعنی شما با خرید این کشک از زمین و زیست محیطی که در قبال آن مسئول هستید، حمایت می کنید.
ایجاد شغل و حمایت از اقتصادهای منطقه ای
مناطق روستایی و خانواده های عشایری اغلب فاقد منابع درآمدی متنوع هستند این اتفاق یا جبر حاکم بر اقتصاد منطقه ای، بسیاری را مجبور به مهاجرت به مناطق شهری می کند. تولید کشک یک فرصت اقتصادی پایدار در این جوامع برای رشد ایجاد می کند.
توانمندسازی زنان: زنان در فرآیند کشک سازی نقش محوری دارند، آن ها تکنیک هایی که در طول قرن ها از گذشتگانشان به یادگار مانده است را زنده نگه می دازند و به ازای هر دسته از محصولات فروخته شده، استقلال مالی به دست می آورند.
احیای اقتصاد روستایی: کشک تقاضای بازار را به مناطق دورافتاده می آورد و گردشگری، تجارت و افتخار به میراث آنها را معرفی می کند.
کشک معتبر و غنی از مواد مغذی است
فرآیندهای صنعتی اغلب طعم، مزه و مواد مغذی طبیعی غذاها را از بین می برند. کشک دست ساز طعم اصیل و یکپارچگی غذایی خود را حفظ می کند. تخمیر نه تنها طعمی متمایز به آن می دهد بلکه پروبیوتیک های ضروری برای سلامت روده را نیز فراهم می کند.
با حمایت از کشک سنتی، ما نه تنها یک دستور غذا، بلکه میراثی از غذاهای سالم را حفظ می کنیم.
کشک سنتی چگونه درست می شود؟
آیا در مورد هنر پشت این غذای نمادین ایرانی کنجکاو هستید؟
مرحله ۱. با ماست تازه شروع کنید
عشایر با ماست گوسفندی یا بُزی تازه شروع می کنند. ماست به آرامی پخته می شود و پایه ای قوی و غنی شده با مواد مغذی ایجاد می کند.
مرحله ۲. جداسازی آب پنیر
ماست را از طریق یک پارچه موسلین صاف می کنند و آب پنیر را جدا می کند. این آب پنیر برای پردازش بیشتر جمع آوری می شود که نشان دهنده ضایعات صفر است.
مرحله ۳. زمان، خورشید و صبر
ماست جامد باقیمانده به صورت گلولهها یا دیسکهای کوچک قالبگیری میشود و سپس برای روزها در آفتاب خشک میشود. در این مدت طعم و مزه شدید و ماندگاری طولانی خود را به دست می آورد.
با ترکیبی از مهارت، پشتکار و مزایای آب و هوای طبیعی، این محصول نهایی برای تکمیل وعده های غذایی بی شماری آماده می شود.
کشک در گرایش های آشپزی مدرن
رستوران ها و سرآشپزهای حرفه ای در حال کشف دوباره کشک به عنوان یک عنصر کلیدی هستند. طعم ترش، شور و خوش طعم آن به غذاهایی مانند کشک بادمجان، حلیم بادمجان یا انواع آش ها و غذاهای محلی مثل کالجوش کمک می کند. رستورانهای مدرن برای اصالت محلی و مشخصات مواد مغذی آن ارزش قائل هستند ؛ در این میان کشک کامبیز بهترین لبنیات سنتی پاستوریزه شده می باشد که اصالت و کیفیت خود را در طی سالها حفظ کرده و میراث گذاشتگان را به دوش می کشد.
اگر در حال تهیه منوی رستوران هستید، غذاهایی که با کشک بهترین لبنیات پاستوریزه شده آماده می شوند را با اسامی بی نظیرشان در منو معرفی کنید و برای اینکه طعم اصیل غذاها را به دوستداران غذا بچشانید و آن ها را تحت تاثیر قرار دهید، پیشنهاد ما این است که کشک کامبیز را انتخاب کنید.
فواید کشک برای سلامتی
جدا از تاریخچه غنی و اهمیت این بهترین لبنیات در آشپزی، کشک یک نیروگاه قوی از مواد مغذی است.
این غذای فوق العاده، کشک بهترین لبنیات پاستوریزه شده سرشار از پروتئین، کلسیم، پروبیوتیک های سالم و ویتامین های ضروری است. محتوای کم چربی آن باعث می شود که به یک ماده مغذی و بدون احساس گناه برای مصرف کنندگان آگاه به سلامت باشد.
کشک همچنین با بهبود هضم، مدیریت وزن و سلامت کلی روده مرتبط است. مردم انتخاب های غذایی متفاوت دارند، ما می دانیم که این روزها تقاضا برای غذاهای سنتی سالم که با کشک آماده می شود همچنان رو به افزایش است.
کشک بهترین لبنیات پاستوریزه شده سنتی قرنها پیش در خانههای عشایری و آشپزخانههای روستایی حضور داشته و از گذشته عشایر سرچشمه گرفته باشد، اما جذابیت آن جاودانه است.
از غذاهای روستایی در حال حرکت گرفته تا غذاهای لذیذ در غذاخوری های خوب، کشک راه زیادی را پیموده است و اینجا در صنایع غذایی کامبیز با همان اصالت تولید می شود و قرار است برای آیندگان بماند.
خواص غیر غذایی کشک
همانطور که قبلا ذکر شد، کشک نه تنها به عنوان یک ماده اصلی در غذاهای مختلف استفاده می شود، بلکه دارای خواص دارویی است و می تواند در روتین های مراقبت از پوست گنجانده شود. در اینجا چند راه برای کشف کاربردهای متنوع آن وجود دارد:
دارویی: کشک به دلیل خواص پروبیوتیکی و ضد باکتریایی آن شناخته شده است که آن را برای سلامت روده و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید می کند. در طب سنتی ایران به عنوان داروی بیماری های تنفسی و بیماری های پوستی مانند اگزما نیز استفاده می شود.
آرایشی: غلظت بالای اسید لاکتیک کشک آن را به یک لایه بردار عالی تبدیل کرده و به بهبود بافت پوست کمک می کند. همچنین حاوی ویتامین های A و E است که برای سلامت پوست ضروری هستند. میتوانید با مخلوط کردن کشک با عسل و زردچوبه، ماسک صورت خود را درست کنید یا از آن به عنوان یک پاککننده ملایم استفاده کنید.
پایدار: با حمایت از کشک دست ساز و خرید کشک کامبیز، به شیوه های غذایی پایدار کمک می کنید. فرآیند تولید شامل استفاده از شیر محلی حیوانات اهلی، کاهش ردپای کربن در حمل و نقل و حمایت از کشاورزان در مقیاس کوچک است.
به جنبش احیای کشک بپیوندید
با هر خرید از محصولات کشک صنعتی ما، نه تنها طعم تاریخ و فرهنگ غنی را می چشید، بلکه از تولیدات سنتی و محلی نیز حمایت می کنید.
ای کاش می شد این متقلبین رو از هلند جم کنید خیلی دارن ترک تازی می کنن؛ شما رو بعنوان دروغ گو معرفی می کنند در حالیکه خودشون اومدن و دارن روی اعتبار برند شما درآمد کسب می کنن.
تیم حقوقی در حال بررسی هستند و پیگیری می کنند مرسی که ما رو حمایت و یاری می کنید ما همه اعضا یک خانواده هستیم.