طرز تهیه آش ترخینه دوغ همراه با کشک کامبیز
خیلی از غذاهای سنتی ایرانی مثل کشک بادمجان، کله جوش، آش دوغ، آش رشته، آش ترخینه در بین مردم محبوب هستند و طرفداران زیادی دارند.
یکی از مهمترین نکته در طبخ اصولی این غذاها استفاده از چاشنی و طعمدهندهی مناسب است.
یکی از این طعمدهنده و چاشنیهای اصلی، کشک است که باید مرغوب و خوش طعم باشد تا بتوانیم به نتیحه لذیذ و دلخواه برسیم.
در این قسمت قصد داریم که دستور غذای آش ترخینه دوغ همراه با کشک کامبیز را برایتان بگذاریم!
امیدواریم که مورد پسندتان واقع شود.
چرا باید برای تهیه غذاهایمان از کشک کامبیز استفاده کنیم؟
در آشپزی ایرانی، کشک تنها یک طعمدهنده نیست، بلکه تکمیل کننده دستور پخت غذاست و همچنین برای تزیین انواع غذای مرتبط هم مورد استفاده قرار میگیرد!
با استفاده از کشک درجه یک کامبیز در غذا حتی افرادی که علاقه چندانی به سبک غذاهای سنتی ندارند هم به آن علاقمند میشوند.
یکی از بهترین محصولات لبنی موجود در بازار کشک کامبیز است که ارزش غذایی زیادی دارد و برای سلامت بدن هم مفید هست.
اگه به طور مرتب از کشک کامبیز استفاده کنیم بخش عمدهای از کلسیم مورد نیاز بدن رو تامین شده و در سنین بالا با پوکی استخوان مواجه نمیشویم.
ویژگیهای کشک تازه و خالص کامبیز شامل:
بوی مطبوع و تازهای دارد.
رنگ آن سفید شیری است تا این که کرم باشد.
از شیر تازه و به صورتی کاملا بهداشتی تهیه شده است.
این محصول غلظت بسیار زیادی دارد و با وجود طعم خوبی که دارد میتوانیم به کمک آن خوراکیهای مختلف را به آسانی طبخ کنیم.
کشک کامبیز کاملاً خالص و درجه یک است و از محصولات عشایرِ عزیز کشورمون جمع آوری میشود و هیچگونه مواد افزودنی در روند تولید آن استفاده نمیشود.
این نوع کشک بافتی کاملا صاف و یکدست دارد و میتوانیم با مقدار محدودی از آن حجم زیادی از غذاهای مختلف را به آسانی تهیه کنیم.
خواص کشک کامبیز چیست؟
کشک کامبیز یکی از خوراکیهای خوش طعم است که برای تهیه و تزیین بعضی از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد و خواص و فواید خیلی زیادی برای سلامتی بدن دارد.
کشک کامبیز از شیر تازه تهیه شده، کاملا طبیعیه است و هیچ گونه مواد افزودنی ندارد.
کشک کامبیز سرشار از کلسیم، پروتئین و مواد مغذی هست.
کشک کامبیز به کاهش وزن کمک میکند.
در کشک هیچ گونه مواد قندی وجود ندارد؛ بنابراین مصرف این ماده برای رژیم لاغری مفید هست. استفادهی مقداری از کشک قبل از غذا، باعث کاهش اشتها شده و از آنجا که محتوای مواد سفید کلسیمدار آن نیرو بخش است و هیچ گونه مواد قندی در اون نیست، از اضافه وزن و چاقی مفرط جلوگیری میکند.
کشک با کلسیم فراونش با شیر برابری میکند. مهمترین مصرف درمانی کشک، پیشگیری از بروز یا پیشرفت بیماری پوکی استخوان است.
میزان مناسب کلسیم، فسفر و نسبت این دو ماده مغذی در ترکیب کشک باعث پیشگیری از پوکی استخوان میشود.
بعلاوه این فراورده لبنی حاوی پروتئین، ویتامین B3، ویتامین A و نمک است. پروتئین این محصول بسیار بالاست و به همین دلیل برای کسانی که در سن رشد هستن، پیشنهاد میشود.
همچنین افرادی که سوخت و ساز بدن آنها بالا و عملکرد سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است ، بهتر است کشک را در رژیم غذایی خودشون قرار بدهند.
کشک به دلیل داشتن کلسیم و فسفر زیاد، برای رشد مو هم مفید است و از ریزش مو جلوگیری میکند. به همین دلیل، کشک یکی از گزینههای ثابت در پیشگیری از ریزش مو محسوب میشود.
کشک مادهای مفید برای درمان انواع مشکلات گوارشی هست و به دلیل اینکه سیستم ایمنی بدن رو تقویت میکند، برای درمان اسهال، تقویت معده، پیشگیری از سرطان و تقویت قوای جنسی هم موثر است.
طرز تهیه آش ترخینه دوغ همراه با کشک کامبیز:
مواد لازم
زمان بندی
طرز تهیه:
در ابتدای درست کردن هر آشی برای این که آش سبک باشد باید بگذاریم حبوباتش خوب خیس بخورد. حبوباتمان را خوب میشوریم و از ۲۴ ساعت قبل از پخت آش، آنها را داخل آب خیس کرده و در این مدت چند بار آب آن را عوض میکنیم. فردای این مدت میتوانیم نخود و لوبیا را با خیال راحت بگذاریم تا کاملا بپزد.
ترخینه دوغ را هم باید از شب قبل با ۴ لیوان آب برای این مقدار بگذاریم تا خیس بخورد و نرم شود.
بعد از پخته شدن تقریبی نخود و لوبیا، عدس و ترخینه دوغ خیس خورده را به حبوباتمان اضافه میکنیم. بعد از پخته شدن عدسها سبزی آش را به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و اجازه میدهیم تا مواد به خوبی جا بیافتند.
در این حین به سراغ درست کردن پیاز داغ طلایی با زردچوبه که همه بانوهای ایرانی تجربه خاصی در این زمینه دارند و دیگر جای توضیح نمیماند، میرویم. نیمی از این پیاز را به مواد در حال پخت آش اضافه میکنیم چون باعث جا افتادن بیشتر آش میشود.
بعد از ۀن نوبت میرسد به پونه داغ که باید با روغن به مقدار دلخواه تفت بخوره تا عطرش بلند شود و بعد از این که خوب عطرش بلند شد زیرش را خاموش کرده تا موقع نزدیکی سرو آش همراه با بقیه پیاز داغ و ماست و کشک به مواد آش اضافه کنیم.
و در نهایت نمک و فلفل را به آش اضافه میکنیم و دیگر آش آماده سرو و تزئین است.
نوش جان!
ثبت دیدگاه